HTML

Fuss Szabadon!

A futásról és a szabadságról. A szabad futásról és a futás szabadságáról. Meg néha rólam, meg néha másról.

Friss topikok

"Én csak futo -tttaaaaam..." - Sanyi, Üvegtigris

2014.01.03. 00:06 BTF Laci

Kiszabadultam egy börtönből.

Egy olyanból, amiben nem is tudtam, hogy benne vagyok - az ilyenek az igaziak...

Röviden arról, hogy hol ültem eddig...

Elkezdtem futni 30 évesen. Mértem a távot és az időt és a távot - és az edzésnaplómat szorgalmasan vezettem és a távot mértem és az időt nem tévesztettem szem elől - és mértem közben a távot is. Utána rájöttem, hogy mérhetem a pulzusomat is futás közben, mert akkor már a távon és az időn kívül a pulzusomat is vezethetem az edzésnaplómban. Közben meg feljegyezem, hogy hány fokban futottam és közben milyenek voltak az időjárási viszonyok. De soha nem feledkeztem meg az időről, a távról, az edzésnaplóról, az időről, az edzésnaplóról, a távról és persze a pulzusomról.

Olvastam sok szakirodalmat, ami arról szólt, hogy lehet kevesebb az idő, nagyobb a táv, alacsonyabb a pulzus. Mindeközben volt, amelyik a globális felmelegedésről is szólt. És volt, amelyik a pronáló és a szupináló lábakról meg minden ilyesmiről. És én készítettem edzéstervet és futottam résztávokat és hosszúakat és rövideket és gyorsakat és lassúakat és alacsony- és magas pulzusszámmal, boldogan és néha boldogtalanul. És örültem, hogy egy félév alatt az átlagos pulzusszámom kisebb lett kettővel és az emelkedőket is végig tudom futni.

Közben sok-sok minden erre kapacitált. Rápörgettek, mint a búgócsigát: hány km egy évben, futóblogok és satöbbi. És szerettem futni.

És tervszerűen lefutottam az első félmaratonomat és utána tervszerűen a másodikat és tervszerűen edzettem és majd lefutottam az első maratonomat. Mikor befejeztem tervszerűen majdnem sírtam és terv szerint majdnem összeestem.

Azután történt mindenféle az életemben - lehet majd részletezem valaminek az apropóján és egy kicsit takarékra került a futás. Azután nagyon takarékra. Azután kialudt.

Volt 3 futócipőm: aszfalt1, aszfalt2 és terep (azt ugye mondanom sem kell, hogy táblázatban vezettem, hogy melyikben hány km van éppen...). Volt sok jó futóruhám, futókesztyűm, futóórám, kompressziós zoknim, teljes arzenál. És ott pihentek édesen a kamrában, Csipkerózsikaként várva a futó herceget, aki majd magára csókolja őket.

És három hete eljött a nap. Eljött a nap, amikor ismét beöltöztem. Közben az Eye of the Tigert hallottam egészen tisztán a fülemben.

És elindultam. És futottam.

Csak egy dolgot hagytam otthon: az órámat, ami mérné a pulzust és a kilométert. Ezt szándékosan.

És futottam és nem tudom mennyit futottam. És nem tudom mennyi volt a pulzusom...

Azóta ismét futok. Amikor kedvem tartja és amennyit kedvem tartja. Igazi úr lettem - a magam ura. :)

Ezen fogok itt pörögni egyszer-másszor... - Lássuk mi lesz belőle!

5 komment

Címkék: futás teljesítmény

A bejegyzés trackback címe:

https://mirkorun.blog.hu/api/trackback/id/tr195723941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

snatch_ · http://futas.asroma.hu 2014.01.04. 14:28:50

így is kell! régóta "mondtam" én ezt minden ismerősömnek, de le se sz*rtak...mindig a menő kütyük, a menő cuccok, a menő óra stb.
Ezért is égtem ki idénre eo-ról is...
Most csak futok, és élvezem a futást. Mondjuk hordok órát, de anélkül is tudom, hogy mennyit és kb hogyan futok.

RabiMiki · http://ittfutok.blog.hu 2014.01.04. 21:18:26

Azért nem árt a pulzusmérés, ha a fejlődés a cél. Lehet persze nélküle is, csak vele gyorsabb.

BTF Laci 2014.01.05. 21:38:06

@RabiMiki: Ja! Szerintem igazad van Miki!
Én arról beszélek, amikor nem a fejlődés a cél, hanem a futás...

Buckaleány 2014.01.06. 11:58:24

Csak fuss... :) hajrááá

2014.01.15. 21:15:45

Ó... akkor nem lesznek feltöltve az edzések GPS koordinátákkal, mph/h, perc/km, és tengerszint feletti magasság bontásban ?!

Fasza, ezt olvasni fogom! :)

Jó futásokat bármikor, bárhová, bármindannyiónknak!
süti beállítások módosítása