HTML

Fuss Szabadon!

A futásról és a szabadságról. A szabad futásról és a futás szabadságáról. Meg néha rólam, meg néha másról.

Friss topikok

Szabadfutás szabadegyeteme

2014.01.09. 23:06 BTF Laci

Ilyen és hasonló dolgokat vagyok képes kitalálni futás közben, mint ez a cím, vagy az alábbiak... :)

Rájöttem, hogy igazából most tanulok futni. Eddig ugye volt a Cél, az Eszköz, a Harc és a Küzdelem. Elfutok innen-oda. Futok majd ilyen gyorsan, vagy olyan hosszan... most meg elmúlt minden és megmaradt csak a futás. Elindulok futni, nem tudom mikor kerülök haza és azt sem, hogy pontosan milyen útvonalon.

Így indultam el tegnap és ma a Bartók Béla út elejéről.

Nem tudtam merre. Vagyis volt cél, mindkét alkalommal, de egyszer sem jutottam el oda. Ahol eszembe jutott, befordultam egy sarkon, ahol elfáradtam belesétáltam kicsit... közben meg gondolkoztam mindenféléről...

Mindig is azt gondoltam, hogy a városok élnek. Jobban érződik ez a világvárosokon. Van egy lüktetésük, tempójuk, nappali és éjszakai létük ami csak az övék.
Arra gondoltam ma, hogy ha a Város él, akkor megnézem hova visz. Ezt úgy mutatja meg (mondjuk), hogy elkezdek futni - ha piros lámpát kapok valahol, nem állok meg, hanem elfordulok jobbra, ha nem lehet, akkor balra, ha azt sem akkor vissza. Így arra megyek, amerre terel, hív, vagy von az élő város. Aluljáróba nem megyek le, piroson át nem megyek.

Hát mit ne mondjak... Megmutatnám merre jártam össze-vissza, de nem hordom már a Garminomat :D. Átfutottam a Lánchídon, jártam a Vörösmarty téren, a Deák téren, a Váci utcában, az Astoriánál, a Vásárcsarnoknál, a Ferencziek terén, a Kálvin téren meg a Kígyó utcában - mert ilyen is van... Ma este, ezt akarta mutatni a Város - kényelmes tempóban, nyugisan kocogva, a fenti szabályok szerint.

Sokan néztek rám nagyon kedvesen; úgy, mintha régi ismerősük lennék. Lehet azért, mert a Városban laknak én meg a Várossal futottam épp...


4 komment

Címkék: város futás Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://mirkorun.blog.hu/api/trackback/id/tr485740724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.01.10. 09:03:19

és a végén hogy mentél haza? :) mekkora lett volna ha város haza is vezet. :D

BTF Laci 2014.01.10. 22:43:04

Azt már nem írtam bele... :D

BTF Laci 2014.01.11. 21:22:46

@rrroka: Ha lesz 700 olvasóm, elmondom :D
Amúgy terveztem írni róla egy bejegyzést, csak nem olyan könnyed téma, inkább kicsit nekiülős...
süti beállítások módosítása