HTML

Fuss Szabadon!

A futásról és a szabadságról. A szabad futásról és a futás szabadságáról. Meg néha rólam, meg néha másról.

Friss topikok

Kullancs! - Nem kullantok!

2014.01.17. 00:31 BTF Laci

Az előző poszttól szóhoz sem jutott senki - nem csodálom. Annyit még hozzá kell fűzzek, hogy a kép hibás, mivel nemcsak a Föld, hanem a Hold is lapos. Ez a magyarázata annak, hogy miért mindig ugyanazt az oldalát látjuk... Rendben! - abba is hagyhatom... :D

Szóval a téma most a kullancs. Az állat. Szeretném, ha lenne itt egy kis topicja és összegyűjtenénk, esetleg rendeznénk ezt az egész kullancs ügyet. Együtt biztos okosabbak vagyunk, mint csak én magamban.

Itt egy kép, amikor egy kullancs ugrott egy fejest valakibe. Róla beszélünk, meg az ilyenekről...

kullancs.jpg

Az a helyzet, hogy én nem hittem a kullancsban (ellentétben a Föld kerekségével) egészen őszig, amikor a skót juhászunk, a Mulán belepusztult valami kullancs kórba. Azóta hiszek a kullancsban (a Föld lapossága meg egészen új téma).

Az van, hogy már más években is eszembe jutott, hogy kullanthatnék - vagyis oltassam be magam a dögök terjesztette kór ellen. De mindig inkább megvakartam ahol viszketett éppen és spóroltam egy kis pénzt, meg amúgy is nem egy oltás hanem 50 és úgy nézek ki majd utána, mint egy szita (nem Bence). Meg időben el kell kezdeni, de azért nem játék, meg ilyenek...

Szóval most tél van (a naptár szerint). Jön a tavasz és a futók megindulnak a hegynek, a völgynek, meg vannak akik a rétnek... Ott meg laknak ezek az állatok... A kutyám meg elhunyt...

Kinek mi a tapasztalata? Mi ebben a hivatalban a pontos ügymenet? Hány oltás, hány óránként, meg ilyenek... Rémtörténeteket ne meséljetek kérlek, csak !!! WARNING !!! bevezetővel, hogy ki tudja hagyni, aki maga alakítja a világát.

Írhattok kommentet, meg ímélt is: btflaci@gmail.com

Gyógyszerárusok kíméljenek!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mirkorun.blog.hu/api/trackback/id/tr225760517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.01.17. 07:31:22

Szegény kutyád. :(
Nem tudom mi lehet 50 oltás, mi kértünk kullancs által terjesztett bajok ellenit (agyvelőgyulladás ellen, azt hiszem), úgy emlékszem három fázisú volt, alap oltás, egy hónap múlva és egy év múlva.

2014.01.17. 21:06:32

3xvolt eddig kullancsom, a leg a siófoki strandon 5-6éves koromban összeszedett volt, nagyszüleim rögtön vittek dokihoz. Az ügyeleten nem hitték el, hogy ott szedtem össze, de kihúzták csipesszel.
A másik kettőt már felnőtt(?!) fejjel gyűjtöttem be, és otthon megoldottam a kiszedését.
Tavaly előtt Poznanban Kedvesem kapott egy kullancsot az erdei kempingben, az ügyeleten egy Ursula kinézetű ápolónő kedvesen mosolyogva, simán kikapta csipesszel, majd erősen kinyomta a sebből a vért.
Ha bármelyik fertőzött lett volna, nem tudom segít-e az orvosi csipesz, az is csak kitépi, oszt kész.
Mi csupaszok hamar észrevesszük, szegény kutyáknál sokkal nehezebb rátalálni, gyakran bennmarad a rohadék napokig, talán e miatt is veszélyesebb rájuk nézve.
Az oltás melyik kór ellen adna védettséget?

BTF Laci 2014.01.17. 21:21:24

@rrroka: Pont arra gondoltam, hogy hátha valaki majd megcáfol hiteles és pontos infókkal... Köszi!

Árban hova rúgott ez?

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.01.18. 07:54:28

@BTF Laci: nem emlékszem, de most azt mondja gugli, hogy 3-6 rongy volt 2013-ban/adag

@saaby.: agyhártyagyulladás ellen véd asszem.

BTF Laci 2014.01.20. 00:16:32

Éva írta üzenetben:
"Kedves Laci ! Légyszives kullancsál ha futtok főleg !!! A gyermekeket szintén kullantsd, nagyon érdemes. 3 oltás a karba. Lehet gyorsított séma szerint ,ha gyorsabb hatást akarsz ,az 4 oltásból áll. Körzeti orvos felírja és beadja , A nagyon veszélyes agyhártya gyulladás ellen megvéd mert sok eset van gyermekeknél is. Lyme kór ellen nem véd,de azt lehet antibiotikummal kezelni
Sok a fertőzött kullancs ,még tavasz előtt kezdd el Puszi
süti beállítások módosítása